Cibulová polévka s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 20 g Cibulka jarní
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 104.6 mg
  • Draslík 157 mg
  • Vláknina 2922.4 mg
  • Vitamín A 2922.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní celé oloupané cibule, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka.

  • 2

    Mezitím z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku. Cibuli vyndáme, propasírujeme přes sítko zpátky do vývaru, přidáme jíšku, dobře promícháme, povaříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, posekaný kopr a odstavíme. V mléce rozkvedláme žloutek a přimícháme do polévky. Již nevaříme.

  • 3

    Porce polévky v talířích posypeme jemně pokrájenou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu