Bramborové nočky s brynzou a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 250 g Brambory
  • 160 g Sýr Brynza
  • 8 g Sůl
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1055 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 91.4 mg
  • Draslík 421.1 mg
  • Vláknina 8675 mg
  • Vitamín A 8675 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na nudličky, brambory nastrouháme najemno, brynzu rozdrobíme.

  • 2

    V míse smícháme nastrouhané brambory s moukou a vejcem, vymícháme těsto jako na halušky, ale toto těsto je víc moučnaté. Z těsta tvarujeme malé podlouhlé nočky, které zavařujeme v osolené vodě asi 5 minut podle tloušťky nočků. Scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme nudličky prorostlé slaniny a osmahneme dokřupava.

  • 4

    Nočky upravíme na talíře, posypeme brynzou a přelijeme sádlem se slaninou.

Komentáře k receptu