Prosné noky s brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Proso - obilky
  • 50 g Slanina vepřová
  • 160 g Sýr Brynza
  • 8 g Sůl
  • 25 g Mouka polohrubá
  • 1000 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 896 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 276.5 mg
  • Vláknina 21712.5 mg
  • Vitamín A 21712.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme proso a povaříme 15 minut, přisypeme mouku, důkladně promícháme a vaříme pár minut, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme, z těsta odkrajujeme lžící noky, které vyskládáme na talíře. Těsto se nám bude lépe odkrajovat, když si pokaždé lžíci namočíme ve vodě nebo v oleji.

  • 2

    V pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a porce noků přelijeme. Nakonec posypeme rozdrobenou brynzou a podáváme.

Komentáře k receptu