Vánoční ořechová srdíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ořechy lískové
  • 20 g Ořechy lískové
  • 15 g Tuk
  • 20 g Droždí
  • 120 g Cukr moučkový
  • 60 g Čokoláda na vaření
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 177.7 mg
  • Vláknina 4046.7 mg
  • Vitamín A 4046.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, drcené ořechy, přidáme máslo, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka různých velikostí, vyskládáme na tukem pomazaný plech a dáme péct. Pečeme asi 20 až 25 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  • 3

    V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme čokoládu na vaření, drcené ořechy, důkladně promícháme a jakmile bude čokoláda roztavená, odstavíme. Vychladlá srdíčka potřeme polevou, necháme zaschnout a můžeme jimi zdobit stromeček.

Komentáře k receptu