Pstruh s mysliveckou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pstruh
  • 10 g Sůl
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Cibule
  • 60 g Okurky nakládané
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 15 g Sardelová pasta
  • 15 g Petržel - nať
  • 15 g Pažitka
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1284 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 169 mg
  • Draslík 1147 mg
  • Vláknina 1882.5 mg
  • Vitamín A 1882.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli s kyselou okurkou nakrájíme nadrobno, hříbky na malé kousky, pažitku a petrželku posekáme.

  • 2

    Pstruhy vyvrhneme, opatrně stáhneme kůži, vyjmeme páteř, ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla a pstruhy na něm osmahneme dorůžova. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Do pánve po pstruzích nasypeme cibuli, hříbky, okurky, petrželku s pažitkou, přidáme zbylé máslo, sardelovou pastu, zakápneme lžičkou citronové šťávy a pár minut podusíme.

  • 3

    Pstruhy upravíme na talíře a přelijeme mysliveckou zálivkou.

Komentáře k receptu