Tokáň slovenský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 400 g Rýže dušená
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Vepřová plec
  • 40 g Paprika mletá sladká
  • 300 g Hovězí kýta
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1076 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 136.8 mg
  • Draslík 843.8 mg
  • Vláknina 11577.5 mg
  • Vitamín A 11577.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 104.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kousky masa a osmahneme. Osolíme, opepříme a zasypeme bohatě mletou paprikou. Orestujeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem. Ke konci dušení vmícháme sladkou smetanu a dovaříme.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží nebo s haluškami.

Komentáře k receptu