Medovník s povidly
Suroviny
- 50 g Kandované ovoce
- 25 g Máslo čerstvé
- 50 g Med včelí
- 100 g Ořechy lískové
- 100 g Povidla švestková
- 15 g Sádlo škvařené
- 15 g Citronová kůra
- 10 g Skořice mletá
- 15 g Cukr vanilka
- 120 g Cukr moučkový
- 5 g Soda jedlá
- 200 g Poleva citronová
- 280 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Rozinky tmavé
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 20 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 66.9 mg
- Draslík 120.1 mg
- Vláknina 4375 mg
- Vitamín A 4375 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku s cukrem, rozklepneme dvě vejce, přidáme med, sádlo, jedlou sodu, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici a vanilkový cukr. Promícháme a vymícháme hladké těsto. Rozřízneme na dvě poloviny a vyválíme dva stejné pláty.
-
2
Plech pomažeme máslem, položíme jeden plát, potřeme povidly, posypeme drcenými ořechy, pokrájeným kandovaným ovocem, rozinkami a zakryjeme druhým plátem těsta. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
-
3
Plech vyjmeme, medovník potřeme citronovou polevou a necháme vychladnout. Nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky a podáváme.