Medovník s povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Kandované ovoce
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 g Med včelí
  • 100 g Ořechy lískové
  • 100 g Povidla švestková
  • 15 g Sádlo škvařené
  • 15 g Citronová kůra
  • 10 g Skořice mletá
  • 15 g Cukr vanilka
  • 120 g Cukr moučkový
  • 5 g Soda jedlá
  • 200 g Poleva citronová
  • 280 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 66.9 mg
  • Draslík 120.1 mg
  • Vláknina 4375 mg
  • Vitamín A 4375 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s cukrem, rozklepneme dvě vejce, přidáme med, sádlo, jedlou sodu, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici a vanilkový cukr. Promícháme a vymícháme hladké těsto. Rozřízneme na dvě poloviny a vyválíme dva stejné pláty.

  • 2

    Plech pomažeme máslem, položíme jeden plát, potřeme povidly, posypeme drcenými ořechy, pokrájeným kandovaným ovocem, rozinkami a zakryjeme druhým plátem těsta. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.

  • 3

    Plech vyjmeme, medovník potřeme citronovou polevou a necháme vychladnout. Nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky a podáváme.

Komentáře k receptu