Kynuté palačinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 40 g Droždí
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr moučkový
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.1 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 127.9 mg
  • Draslík 257.5 mg
  • Vláknina 400 mg
  • Vitamín A 400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přisypeme mouku, přidáme zakysanou smetanu, vejce, vymícháme hladké těsto a necháme v teple vykynout. Sladkou smetanu nalijeme do misky, přidáme změklé máslo, cukr, špetku soli a důkladně promícháme. Smícháme s vykynutým těstem, nabíráme naběračkou, lijeme do rozpáleného oleje v pánvi a palačinky smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu