Paštika vepřová zavařená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 1200 g Játra vepřová
  • 2000 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kari koření
  • 2000 g Vepřová plec
  • 12 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 233.4 mg
  • Draslík 364 mg
  • Vláknina 398.3 mg
  • Vitamín A 398.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso, slaninu a játra umeleme na masovém strojku, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, znovu umeleme. Nakonec přimícháme vejce. Masovou směsí naplníme čisté zavařovací skleničky, uzavřeme víčky a zavařujeme ve větším hrnci na bodu varu nejméně 2 hodiny.

  • 2

    Sklenice s paštikou necháme vychladnout, skladujeme v chladnu a temnu.

Komentáře k receptu