Vaječný knedlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 866 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 112.5 mg
  • Vláknina 3738 mg
  • Vitamín A 3738 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, předem ji trochu rozškvaříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Rohlíky nakrájíme na kostičky, přimícháme vejce, zalijeme mlékem, osolíme, přimícháme slaninu. Důkladně prohněteme a vytvarujeme podlouhlý knedlík. Zabalíme ho do ubrousku nebo do čisté utěrky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 20 minut.

  • 3

    Knedlík rozbalíme, nití nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu