Domácí brynzové halušky pro celiatiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 33 g
- Sodík 622 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 132.1 mg
- Draslík 222.1 mg
- Vláknina 4088 mg
- Vitamín A 4088 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, z nastrouhaných brambor slijeme vodu. Cibuli a anglickou slaninu nasekáme nadrobno, před podáváním cibuli se slaninou orestujeme na oleji. Sýr brynzu strouháme na struhadle. Nastrouhané brambory zaděláme s vejci, xantanovou gumou a moukou do polotuhého těsta, které ochutíme polovinou lžičky soli.
-
2
V hlubším hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s půl lžičkou soli, přes síto na halušky pasírujeme těsto do vroucí vody. Když bramborové nočky (halušky) vyplavou, jsou uvařené. Hotové je podáváme posypané strouhaným sýrem a zalité opečenou slaninou s cibulí.