Slovenská pravá kapustnica

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 400 g Hovězí maso přední
  • 500 g Kysané zelí
  • 100 g Sýr Čedar
  • 300 g Klobása uzená
  • 100 g Okurky nakládané
  • 20 g Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 68.1 mg
  • Draslík 357.4 mg
  • Vláknina 1837.5 mg
  • Vitamín A 1837.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme sádlo, přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu, opečeme na křupavé škvarky. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme do sklovita. Posypeme mletou sladkou a mletou pálivou paprikou. Zamícháme a ihned zalijeme vodou.

  • 2

    Do polévky vložíme na malé kostky nakrájené maso, kysané zelí i s nálevem. Osolíme, vložíme kečup, kmín, pepř. Na mírném ohni pod poklicí vaříme 60-70 minut doměkka. Nakonec do polévky přidáme oloupaný, jemně nastrouhaný česnek, nastrouhaný sýr, na malé kostky nakrájenou klobásu a kysané okurky. Přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku.

  • 3

    Hotovou kapustnici podáváme na jednotlivých hlubokých talířích posypanou nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu