Slovenská živáňská

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Slanina vepřová
  • 500 g Vepřová plec
  • 500 g Vepřová krkovice R.B.
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1.5 kávová lžička Olej chilli
  • 1.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Paprika pálivá mletá
  • 8 ks Brambory
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Paprika zelená
  • 3 ks Klobása - Čabajka
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1672 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 1628 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 186.3 mg
  • Draslík 1949.7 mg
  • Vláknina 21841.3 mg
  • Vitamín A 21841.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové maso osušíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek osolíme, poypeme čerstvě pomletým pepřem, sladkou a pálivou paprikou a poskládáme je na sebe. Prorostou domácí slaninu a pikantní klobásu nakrájíme na plátky. Cibule očistíme a pokrájíme na plátky. Zelené masité papriky rozkrojíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme ji na proužky asi 2cm široké. Oloupeme a omyjeme velké brambory, pokrájíme je na plátky silné 5-7mm.

  • 2

    Připravíme si 3 větší obdélníky silného alobalu. Všechny ingredience (kromě brambor) rozdělíme na 3 díly. Postupně (na každý obdélník alobalu) poskládáme těsně za sebou střídavě maso, slaninu, cibuli, klobásu, až spotřebujeme všechny inkredience. Poté po stranách poskládáme plátky brambor, které osolíme a posypeme kmínem (2 brambory na osobu).

  • 3

    Vše pokapeme olivovým olejem, chilli olejem a pečlivě váleček s masem zabalíme do alobalu. Zabalenou živáňskou grilujeme nad žhavým uhlím přibližně 60-75 minut.

  • 4

    Každou porci v alobalu položíme na talíř a každý strávník si alobal opatrně otevře vidličkou sám. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu