Nádivka z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Telecí plec
  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 10 g Sůl
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 4535 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 490 mg
  • Draslík 1755.2 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 154.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso zbavíme šlach, nakrájíme na kousky a umeleme.

  • 2

    Žloutky oddělíme od bílků a maso s ostatními přísadami ještě jednou umeleme. Vše osolíme, opepříme a prolisujeme přes síto. Získáme tak jemnou, kompaktní hmotu.

Komentáře k receptu