Plovoucí raci á la Dauphiné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 10 ks Šalotka
  • 24 ks Rak říční
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 456 mg
  • Draslík 2789.7 mg
  • Vláknina 23276.7 mg
  • Vitamín A 23276.7 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 11.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme vývar z bílého vína, cibulí, mrkví, šalotek, bylinek, soli a pepře. Vaříme jej až do vyvaření na polovinu.

  • 2

    Očištěné a vykleštěné raky vaříme v připraveném vývaru asi 12 minut. Vyjmeme je, vložíme do polévkové mísy a vývar na ně přecedíme.

Komentáře k receptu