Hovězí miroton

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 800 g Hovězí maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 3001 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 157.8 mg
  • Vláknina 7166.5 mg
  • Vitamín A 7166.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci necháme na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli. Potom ji zalijeme octem a hovězím vývarem a necháme zprudka vařit asi 15 minut.

  • 2

    Když cibulová omáčka zhoustne, přidáme vařené hovězí maso nakrájené na plátky, odstavíme na mírný oheň a pod pokličkou necháme zvolna probublávat asi 10 minut.

  • 3

    Nakonec pokrm osolíme, opepříme a přidáme na kolečka nakrájené okurky.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu