Vepřové kotlety se sýrem a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Gruyére
  • 150 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 0.03 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 204.3 mg
  • Draslík 458 mg
  • Vláknina 801.8 mg
  • Vitamín A 801.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, osušíme a opepříme. Maso opékáme na pánvi na rozehřátém másle asi 6 minut po obou stranách. Potom je osolíme.

  • 2

    Nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou šunku, oloupaná, nahrubo nakrájená rajčata a nasekaný rozmarýn smícháme s vejcem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Maso vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pokryjeme sýrovou směsí. Zapékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut a podáváme.

Komentáře k receptu