Králičí ragú s bylinkami
Suroviny
- 1200 g Králičí maso
 - 100 g Olivy černé
 - 200 ml Víno bílé
 - 200 ml Vývar slepičí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Rozmarýn čerstvý
 - 2 ks Šalvěj čerstvá
 - 1 ks Feferony
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.51 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 713 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 171 mg
 - Draslík 1358 mg
 - Vláknina 9387.6 mg
 - Vitamín A 9387.6 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř, porce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky, oloupané, rozpůlené stroužky česneku, na kostičky nakrájenou feferonku. Zalijeme vínem, vývarem a přidáme plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi hodinu.
 - 
                                2
Oloupaná rajčata zbavíme zrnek a nakrájíme na hrubo. V polovině doby varu je přidáme k masu a dusíme společně. Krátce před koncem varu přidáme olivy.
 - 
                                3
Nakonec pokrm osolíme, opepříme a ochutíme skořicí.