Omáčka Soubise rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 454 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 209.7 mg
 - Vláknina 4772.4 mg
 - Vitamín A 4772.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Do jiného hrnce nalijeme vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli a máslo. Okořeníme pepřem, solí a cukrem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut, dokud rýže nebude měkká.
 - 
                                3
Hrnec odstavíme a vše důkladně rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme dvě lžíce másla a čerstvou smetanu. Do hotové omáčky vmícháme povařený hustý rajčatový protlak. Dochutíme podle chuti.