Hovězí ovar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Hovězí vemeno
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Cibulka jarní
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 300 g Hovězí líčka
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 700 ml Víno bílé
  • 100 ml Ocet vinný
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 657 mg
  • Vláknina 22493.8 mg
  • Vitamín A 22493.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso vložíme vcelku do hrnce, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Jakmile se víno začne vařit, přidáme bobkový list, tymián, celý pepř, petrželku, osolíme, zmírníme oheň na minimum a pozvolna vaříme dvě hodiny. Hrnec odstavíme z ohně a maso necháme ve vývaru vychladnout. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Vychladlé maso nakrájíme na jemné plátečky a přelijeme pikantní omáčkou.

  • 3

    Příprava omáčky:

  • 4

    Do misky nalijeme ocet a olej, přidáme lžíci pikantní hořčice a přisypeme nadrobno posekanou cibulku a petrželku. Vše dobře promícháme a podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu