Hovězí ovar
Suroviny
- 300 g Hovězí vemeno
 - 10 g Petržel - nať
 - 50 g Cibulka jarní
 - 5 g Tymián čerstvý
 - 300 g Hovězí líčka
 - 30 g Petržel kudrnka
 - 700 ml Víno bílé
 - 100 ml Ocet vinný
 - 200 ml Olej olivový extra panenský
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 288 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 657 mg
 - Vláknina 22493.8 mg
 - Vitamín A 22493.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso vložíme vcelku do hrnce, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Jakmile se víno začne vařit, přidáme bobkový list, tymián, celý pepř, petrželku, osolíme, zmírníme oheň na minimum a pozvolna vaříme dvě hodiny. Hrnec odstavíme z ohně a maso necháme ve vývaru vychladnout. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Vychladlé maso nakrájíme na jemné plátečky a přelijeme pikantní omáčkou.
 - 
                                3
Příprava omáčky:
 - 
                                4
Do misky nalijeme ocet a olej, přidáme lžíci pikantní hořčice a přisypeme nadrobno posekanou cibulku a petrželku. Vše dobře promícháme a podáváme vychlazené.