Brambory v solné krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4000 g Sůl mořská
  • 1500 g Brambory
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 4 špetka Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 262025 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1047.8 mg
  • Vláknina 13567.2 mg
  • Vitamín A 13567.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pro přípravu pokrmu vybereme hezké a nepoškozené brambory, které pečlivě vydrbeme kartáčkem.

  • 2

    Smícháme sůl s bylinkami a kořením. Na dno zapékací nádoby přesypeme cca 3 cm této směsi. Na sůl naskládáme připravené brambory, které se nesmí navzájem dotýkat.

  • 3

    Zasypeme zbytkem soli tak, aby byly brambory zcela zakryté.

  • 4

    Pečeme při 190 °C cca 2 hodiny.

  • 5

    Při pečení se ze soli stane tvrdá krusta, kterou budeme muset rozbít kladívkem.

  • 6

    Brambory se skvěle hodí jako příloha k pečenému kuřeti či rybě.

Komentáře k receptu