Rybí řízky po švýcarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 plátek Šunka dušená
  • 1 kg Sleď čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 381.3 mg
  • Draslík 176.8 mg
  • Vláknina 6149.6 mg
  • Vitamín A 6149.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí řízky nejdříve odkostíme. Omyté řízky osušíme ubrouskem, vetřeme do nich citronovou šťávu, z obou stran osolíme a necháme 10 minut odležet.

  • 2

    Poté je obalujeme v klasickém trojobalu - v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance - a na rozpáleném oleji opatrně, ale rychle osmažíme dozlatova.

  • 3

    Cibuli a jablka oloupeme a očistíme, nakrájíme na plátky a se šunkou nakrájenou na kostičky krátce podusíme na másle. Dochutíme namletou paprikou, vmícháme nastrouhaný sýr a směsí potíráme připravené řízky.

  • 4

    Podáváme s novými brambory.

Komentáře k receptu