Těstoviny s lanýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 400 g Tagliatelle
  • 30 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • 2 ks Lanýž
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 17.9 mg
  • Draslík 15.8 mg
  • Vláknina 89.8 mg
  • Vitamín A 89.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Černého lanýže očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Ty dáme do hrnce zalijeme armaňakem, 100 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme přiklopené 5 minut.

  • 2

    Těstoviny uvaříme dle návodu.

  • 3

    Očistíme bílého lanýže a také pokrájíme na tenké plátky. Při krájení dáme pozor, bílé lanýže jsou mnohem křehčí než černé!

  • 4

    Okapané uvařené těstoviny přendáme do mísy, zalijeme omáčkou s černými lanýži, posypeme lanýži bílými, přimícháme máslo a smetanu, strouhaný sýr, osolíme, opepříme, promícháme a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu