Zapékané čekanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 131.3 mg
 - Draslík 235.5 mg
 - Vláknina 6240 mg
 - Vitamín A 6240 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekanky omyjeme a odkrojíme kořeny. Necháme 10 minut povařit ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Povařené čekanky necháme velice dobře okapat.
 - 
                                2
Bešamelovou omáčku ohřejeme a vmícháme do ní žloutek.
 - 
                                3
Okapané čekanky srolujeme do plátku šunky, naskládáme do zapékací nádoby a přelijeme omáčkou.
 - 
                                4
Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C 12 minut.