Zapékaný fenykl se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 59.5 mg
 - Draslík 1148.2 mg
 - Vláknina 12307.2 mg
 - Vitamín A 12307.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulvy fenyklu povaříme 60 minut v osolené vodě. 50 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku a důkladně mícháme. Postupně přiléváme horké mléko a za míchání vaříme 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a polovinu strouhaného sýru.
 - 
                                2
Zapékací mísu vytřeme máslem, vyložíme bulvami fenyklu, obalenými plátkem šunky. Zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýru.
 - 
                                3
Pečeme při 185 °C do zezlátnutí.