Vařená uzená treska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 943 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 141 mg
 - Draslík 855.2 mg
 - Vláknina 2389.8 mg
 - Vitamín A 2389.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko smícháme s vodou, osolíme, opepříme, uvedeme k varu. Do vařící se směsi přidáme filety, přiklopíme a na mírném plameni vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Uvařenou rybu polijeme rozpuštěným máslem, ozdobíme pokrájeným citronem a ihned servírujeme.