Mátový hrášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 517 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 48.9 mg
 - Draslík 1894.8 mg
 - Vláknina 55258.4 mg
 - Vitamín A 55258.4 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 246.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Římský salát opláchneme, otřepeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo a salát na něm zprudka, krátce podusíme. Poté přidáme hrášek, přilijeme vývar, citronovou šťávu, ochutíme solí a cukrem. Zakryté dusíme cca 8-10min.
 - 
                                2
Mezitím omyjeme a osušíme mátu, lístky nasekáme najemno a vmícháme do zeleniny. Dochutíme a ihned podáváme.