Jehněčí mozečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 6 g Petržel - nať
  • 6 g Bobkový list
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 80 g Kapary
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Víno bílé
  • 50 ml Ocet vinný
  • 2 ks Citrony
  • 8 ks Jehněčí mozeček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 45.8 mg
  • Draslík 216.5 mg
  • Vláknina 7347.8 mg
  • Vitamín A 7347.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozečky necháme namáčet 2 hodiny ve studené vodě s octem.

  • 2

    Víno smícháme s půl litrem vody, přimícháme pokrájenou zeleninu, bylinky a citronovou šťávu.

  • 3

    Osolíme a opepříme a vaříme 30 minut.

  • 4

    Mozečky povaříme 15 minut ve vývaru.

  • 5

    Na servírovací misky dáme trochu vývaru, poté smetanu, na ní mozečky a překryjeme zbytkem smetany.

  • 6

    Posypeme kapary a sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu