Guláš irský s knedlíčky
Suroviny
- 750 g Jehněčí kotlety
 - 25 g Ovesné vločky
 - 90 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 g Kroupy ječné
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Brambory
 - 2 ks Celer - nať
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.3 dl Voda pitná
 - 8.5 dl Vývar jehněčí
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 167.7 mg
 - Draslík 1424.2 mg
 - Vláknina 15056.8 mg
 - Vitamín A 15056.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uděláme si knedlíčky - do velké mísy dáme ovesné vločky, mouku s kypřicím práškem, sůl a petrželku. Vmícháme rostlinný tuk a přilijeme vodu. Vypracujeme měkké nelepkavé těsto. Uděláme z něj 8 knedlíčků, zakryjeme a dáme stranou.
 - 
                                2
Rozehřejeme v pánvi rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pórek cca 5 minut. Přidáme vývar, jehněčí maso a ječné kroupy. Přivedeme k varu a poté zmírníme plamen. Přikryjeme pokličkou a 20 minut povaříme. Přidáme pokrájené brambory a dalších 20 minut povaříme. Do pánve vložíme knedlíčky a pod pokličkou povaříme 20 minut.
 - 
                                3
Osolíme, opepříme a podáváme ozdobené petrželkou.