Kohout na víně se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Kohoutí maso
  • 300 ml Víno bílé
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 138 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 201.1 mg
  • Draslík 811 mg
  • Vláknina 5024.2 mg
  • Vitamín A 5024.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře rozdělíme na osminy, osmahneme do zlatohněda a ve vypečené šťávě následně pečeme na kousky nakrájenou zeleninu. Přidáme bobkový list, tymián, poté ještě pět minut dusíme.

  • 2

    Na pánev pak vrátíme maso, zalijeme ho 200 ml vína. Přidáme slaninu, žampiony, dusíme ještě dalších pět minut. Poté kuře vyndáme a omáčku opět zalijeme vínem. Vaříme, dokud se nevyvaří polovina vody. Poté dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem dle chuti, podáváme.

Komentáře k receptu