Majonézový dip s oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 0.5 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Pesto
  • 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
  • 3 polévková lžíce Bujón zeleninový
  • 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 106.2 mg
  • Vláknina 942.3 mg
  • Vitamín A 942.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V teflonové pánvi si opražíme dozlatova piniové oříšky. Do hrnce dáme 5 dl vody, na hrnec posadíme mísu, do ní vlijeme bílý vinný ocet, vejce, olej, zeleninový bujon, zakysanou smetanu, sůl, pepř a nad parou vyšleháme hustý krém. Omyjeme citronovou mátu, bazalku, bylinky drobně pokrájíme. Dáme je do druhé misky, přidáme majonézu, omáčku pesto a směs důkladně promícháme. Když krém vychladne, přimícháme k němu směs s majonézou. Znovu vše důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a necháme vychladit. Dip podáváme ozdobený piniovými oříšky.

Komentáře k receptu