Krkovice se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 ml Olej olivový
  • 2.4 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 kg Uzená vepřová krkovička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 838 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 35.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou krkovici namočíme na hodinu do 2 l studené vody, aby se vyplavila sůl. Potom vyjmeme, důkladně osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a přendáme i s výpekem do pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 2

    Po 15 minutách zalijeme vínem, pekáč zakryjeme a pečeme dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a zakryté pečeme v mírně vyhřáté troubě 50 minut, občas podlijeme vodou. Po vyjmutí z trouby necháme ještě 10 minut dojít zakryté, maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu