Pstruhová pečená pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Pórek
  • 800 g Pstruh
  • 9 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Nové koření celé
  • 100 g Máslo bylinkové
  • 30 g Pažitka
  • 50 g Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 474.4 mg
  • Draslík 561.3 mg
  • Vláknina 2563.4 mg
  • Vitamín A 2563.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané pstruhy vykostíme, odřízneme hlavu a ocas a všechny zbytky dáme do hrnce. Přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, pórek, bobkový list, sůl, pepř, nové koření, 3 dl vína a 1 l vody. Vše pozvolna vaříme na mírném ohni 30 minut.

  • 2

    Maso z pstruhů rozemeleme, vložíme do mísy a postupně vmícháme vejce, žloutky, smetanu, sůl a pepř. Vzniklou pěnou naplníme máslem vymazané zapékací misky, zakryjeme alobalem, vložíme do pekáče s vodou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.

  • 3

    Hotový vývar scedíme, čistý přelijeme do rendlíku a necháme 5 minut povařit, aby se zredukovalo množství na polovinu. Zjemníme smetanou, bylinkovým máslem, dosolíme a dopepříme a necháme přejít varem. Upečené bochánky vyklopíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu