Graubüdenský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Listové těsto
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Šunka parmská
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 102.1 mg
  • Draslík 125.1 mg
  • Vláknina 2366.3 mg
  • Vitamín A 2366.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme cibuli a na ní krátce orestujeme žampionové plátky. Přidáme strouhaný ementál a šunku nakrájenou na kostičky. Listové těsto rozválíme na plát a rozložíme ho do koláčové formy tak, aby okraje lehce přesahovaly. Dno propícháme vidličkou a navršíme na ně sýrovou směs. V míse ušleháme vejce s mlékem, solí a pepřem a celý koláč zalijeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.

Komentáře k receptu