Basilejský třešňový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 156.8 mg
 - Draslík 287.7 mg
 - Vláknina 4340.8 mg
 - Vitamín A 4340.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1118.4 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 115.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme teplým mlékem. Když je nasáklá rozšťoucháme ji najemno a smícháme s nasekanými mandlemi. Cukr s máslem utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky, potom mouku a nakonec rozmačkanou veku. Přidáme polovinu rozdrcených piškotů, skořici, kypřicí prášek a třešně a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme zbytkem nadrcených piškotů. Vlijeme těsto, uhladíme a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 45 minut.