Cazuola

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 150 g Mrkev kořen
  • 50 g Pórek
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 800 g Vepřová uzená plec
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno červené
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 2082 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 80.9 mg
  • Draslík 476.3 mg
  • Vláknina 8779.7 mg
  • Vitamín A 8779.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou plec namočíme předem na dvě hodiny do studené vody, aby pustilo sůl. Po dvou hodinách slijeme a osušíme utěrkou. Zatím si oloupeme a na proužky nakrájíme mrkev, pórek a zelí, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Na velké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso ze všech stran a vyjmeme na talíř. Na výpeku osmahneme cibuli a prolisovaný česnek, zalijeme vínem a krátce povaříme. Přidáme celer, mrkev, pórek, zelí a maso, opepříme, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, zalijeme vývarem a zakryté necháme dusit na mírném ohni 40 minut. Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky, poté je přidáme ke směsi v pánvi a společně dodusíme dalších 40 minut. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu