Cazuola
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 100 g Celer bulvový
 - 150 g Mrkev kořen
 - 50 g Pórek
 - 10 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 200 g Zelí hlávkové bílé
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 800 g Vepřová uzená plec
 - 50 ml Olej olivový
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Víno červené
 - 3 dl Vývar zeleninový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 86 g
 - Sodík 2082 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 80.9 mg
 - Draslík 476.3 mg
 - Vláknina 8779.7 mg
 - Vitamín A 8779.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzenou plec namočíme předem na dvě hodiny do studené vody, aby pustilo sůl. Po dvou hodinách slijeme a osušíme utěrkou. Zatím si oloupeme a na proužky nakrájíme mrkev, pórek a zelí, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
Na velké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso ze všech stran a vyjmeme na talíř. Na výpeku osmahneme cibuli a prolisovaný česnek, zalijeme vínem a krátce povaříme. Přidáme celer, mrkev, pórek, zelí a maso, opepříme, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, zalijeme vývarem a zakryté necháme dusit na mírném ohni 40 minut. Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky, poté je přidáme ke směsi v pánvi a společně dodusíme dalších 40 minut. Podáváme teplé.