Cioppino II
Suroviny
- 7 g Cukr třtinový
- 300 g Halibut atlantický
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 300 g Mušle slávky
- 7 g Chilli papričky - vločky
- 400 g rajčata v konzervě
- 250 ml Víno bílé
- 750 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 kávová lžička Fenyklová semínka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Fenykl obecný
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 742 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 648.1 mg
- Vláknina 4902.2 mg
- Vitamín A 4902.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a fenykl nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Smažíme je na olivovém oleji asi 10 minut dosklovita. Poté přidáme česnek, fenyklová semínka, oregano, chilli a bobkový list a ještě 3 minuty smažíme.
-
2
Poté zalijeme vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme 3-5 minut, dokud se nevypaří veškeré tekutiny.
-
3
Přidáme rajčata v konzervě a velkou špetku soli. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 45 minut. Vše zalijeme vývarem a ještě 15 minut povaříme.
-
4
Přidáme mušle, vaříme dvě minuty, poté přidáme i halibuta nakrájeného na větší kusy a krevety a ještě 5 minut povaříme. Mušle by se měly otevřít.
-
5
Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme cukr.
-
6
Podáváme posypané petrželkou.
-
7
Vhodnou přílohou je chléb nebo rýže.