Švýcarské koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Mandle mleté
  • 100 g Marmeláda malinová
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Cukrové zdobení
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 73.1 mg
  • Draslík 293.1 mg
  • Vláknina 7922.8 mg
  • Vitamín A 7922.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosátou mouku smícháme na vále s kypřícím práškem. Vyhloubíme jamku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, přidáme vejce a vše zapracujeme.

  • 2

    Potom přidáme nakrájené studené máslo, mleté mandle a rychle vše zpracujeme na hladké těsto.

  • 3

    Těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm. Kulatou formičkou o průměru asi 3 cm vykrájíme kolečka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

  • 4

    Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 150°C asi 10-12 minut.

  • 5

    Po vychladnutí koláčky potřeme zespodu džemem a vždy po dvou spojíme.

  • 6

    Na povrchu je potřeme znovu džemem a obalíme čokoládovým nebo cukrovým zdobením.

Komentáře k receptu