Buchta s karamelovou polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 461 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 236.3 mg
 - Draslík 79.9 mg
 - Vláknina 2579.9 mg
 - Vitamín A 2579.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
Briošky nakrájíme na kostky o hraně asi 2,5 cm.
 - 
                                3
Dvěma lžícemi másla vymažeme hlubokou pečící formu o velikosti přibližně 33x22 cm.
 - 
                                4
Do misky rozprostřeme nakrájené briošky a přelijeme je 8 lžícemi másla, které jsme rozpustili v mikrovlnné troubě.
 - 
                                5
Posypeme čokoládovými kousky a dobře promícháme. Směs nasypeme na pečící formu.
 - 
                                6
V jiné míse smícháme cukr, vejce, žloutky, 2 lžičky vanilkového extraktu a sůl a vyšleháme dohladka. Směsí přelijeme briošky. Necháme 30 minut odstát.
 - 
                                7
Pečeme asi hodinu dozlatova.
 - 
                                8
Mezitím si připravíme karamelovou polevu: Cukr smícháme se smetanou, máslem a špetkou soli a na velmi mírném plameni rozpouštíme. Nakonec přidáme vanilkový extrakt (zbylou lžičku) a ještě minutu povaříme. Odstavíme.
 - 
                                9
Buchty podáváme přelité karamelovou polevou.