Anglické muffiny s vejcem, slaninou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 192 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 192 g Mouka polohrubá
  • 150 g Sýr Čedar
  • 125 ml Podmáslí nízkotučné
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 277.8 mg
  • Draslík 170.5 mg
  • Vláknina 3691.5 mg
  • Vitamín A 3691.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekárně si necháme vypracovat těsto na muffiny: smícháme vlažnou vodu a podmáslí pokojové teploty, sůl a nalijeme na dno formy pekárny. Posypeme oběma moukami a nahoru dáme cukr a droždí. Spustíme program těsto.

  • 2

    Z vykynutého těsta vyválíme 2 cm tlustou placku a vykrajujeme hrnkem kolečka. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    Pečeme na 200 °C, deset minut z každé strany.

  • 4

    Po vychlazení je plníme usmaženým volským okem, osmaženými plátky slaniny a plátky sýra.

Komentáře k receptu