Solnohradské noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 0.25 kg Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 450.5 mg
  • Draslík 203 mg
  • Vláknina 4625 mg
  • Vitamín A 4625 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vanilkový cukr a lehkým obracením těsta vmícháme pevný sníh z bílků střídavě s moukou.

  • 2

    Na pekáči ohřejeme mléko, rozetřeme na něj těsto a krátce pečeme v předehřáté troubě.

  • 3

    Potom z těsta vykrajujeme lžící noky, klademe je na horkou moučníkovou mísu, pocukrujeme a ihned podáváme, než klesnou.

  • 4

    K nokům je vhodná ovocná omáčka.

Komentáře k receptu