Windsorský zvěřinový guláš
Suroviny
- 750 g Kančí maso
 - 40 g Tuk
 - 300 g Žampiony čerstvé
 - 3 g Pepř černý celý
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Víno červené
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Jalovec
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 1 polévková lžíce Džem rybízový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 46 mg
 - Draslík 304.4 mg
 - Vláknina 2224.7 mg
 - Vitamín A 2224.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso ze zvěřiny zbavíme všeho tuku, šlach, blan a nakrájíme ho na kostky. V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, vložíme do něj maso a opékáme ze všech stran asi 5 minut. Potom zalijeme vínem a zvěřinovým vývarem, osolíme a přidáme bobkový list, pepř, jalovec, tymián, muškátový oříšek a papriku. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 25 minut.
 - 
                                2
Během vaření očistíme žampióny a nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi rozpálíme máslo a houby na něm 10 minut dusíme. Vyjmeme a dáme stranou.
 - 
                                3
Škrob rozmícháme se smetanou a kečupem a přidáme ho k masu. Povaříme, přidáme houby, dochutíme rybízovým rosolem nebo džemem, citrónovou šťávou a worcesterem. Vaříme při mírné teplotě asi 2 minuty.
 - 
                                4
Hotový guláš dochutíme a ihned podáváme s noky a čerstvým salátem.