Dušené hrušky s želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 348.3 mg
 - Vláknina 10310 mg
 - Vitamín A 10310 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce vložíme 450 ml vody, ovocnou šťávu nebo zředěný likér z černého rybízu, cukr a citrón překrojený na půl.
 - 
                                2
6 hrušek oloupeme, ale ponecháme stopky. Podélně je rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Hrušky vložíme do hrnce se směsí, obalíme je v ní. Na prudkém plameni uvedeme do varu, zmírníme plamen na minimum, zakryjeme a necháme 10 - 15 minut dusit, až hrušky změknou. Hotové je přendáme do mísy. Stejný postup opakujeme z dalšími 6 hruškami.
 - 
                                3
Šťávu v hrnci vaříme 20 minut, dokud se obsah tekutiny nezmenší na 350 ml. Do horké šťávy dáme rybízové želé a mícháme, až se rozpustí.
 - 
                                4
Horkým sirupem přelijeme hrušky, necháme vychladnout. Zakryjeme, uložíme do lednice přibližně na 3 hodiny. Během chlazení je několikrát obrátíme.