Dort z čerstvého ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 61.9 mg
 - Draslík 613.6 mg
 - Vláknina 10956.2 mg
 - Vitamín A 10956.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 889 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ananasový a cukrový meloun překrojíme podélně na 4 díly, zrníčka odstraníme. Dílky nakrájíme napříč na 2,5 cm silné plátky, z každého plátku odkrojíme kůru a odložíme.
 - 
                                2
Vršek a slupku z ananasu odřízneme, potom ananas rozpůlíme podélně a příčně ho nakrájíme na 1 cm silné plátky. Dřevnatou část ze středu odstraníme. Asi čtvrtinu ananasu nakrájíme na malé kostky. Kiwi oloupeme a nakrájíme na dílky.
 - 
                                3
Na plochý podnos s okrajem naaranžujeme větší plátky melounu do kruhu. Doprostřed dáme vrstvu plátků melounu, kolem nich rozložíme větší plátky ananasového melounu. Pokračujeme další vrstvou plátků ananasového melounu. Zbytkem ananasu a plátky melounu zaplníme střed a mezery. Navrch dáme dílky kiwi.
 - 
                                4
Zbylou plochu na povrchu dortu pokryjeme hromádkami jahod, borůvek, malin a kostiček ananasu. Dort obalíme fólií a dáme do lednice. Chladíme minimálně hodinu. Mezitím si připravíme šlehačku s pomerančovým likérem a cukrem, vše vyšleháme do tuha. Podáváme k dortu zvlášť.