Smetanový skořicový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 59.4 mg
 - Draslík 10.3 mg
 - Vláknina 1186.8 mg
 - Vitamín A 1186.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pergamen na pečení si nastříháme na 9 kruhů o průměru 20 cm.
 - 
                                2
V míse ušleháme máslo nebo margarín, cukr, skořici, vejce a 150 g mouky. Šleháme a postupně přidáme zbytek mouky, až se vytvoří hladké těsto.
 - 
                                3
Plechy navlhčíme vodou, na ně dáme papírové kruhy, které potřeme tenkou vrstvou těsta. Na každý dáme asi 4 lžíce.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 6-8 minut, až pláty lehce zhnědnou. Necháme je vychladnout na mřížce. Takto upečeme všechny pláty.
 - 
                                5
Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku, z plátů opatrně sejmeme papír a každý potřeme šlehačkou, vyrovnáme je na sebe a zakončíme vrstvou šlehačky. Povrch posypeme kakaem a nožem na povrchu naznačíme 16 porcí dortu.
 - 
                                6
Dáme do lednice a necháme 4 hodiny odpočinout, aby dort změkl.