Řezy capuccino

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 225 g Cukr moučkový
  • 45 g Kakao - prášek
  • 225 g Sýr krémový
  • 30 g Čokoláda hořká
  • 165 g Cukr moučkový
  • 225 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Káva instantní
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 239 mg
  • Draslík 212.7 mg
  • Vláknina 4260 mg
  • Vitamín A 4260 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech přidáme 60 g cukru. Žloutky ušleháme s 60 g cukru do pěny, přidáme kakao a třeme, až se vše spojí. Vmícháme sníh a těsto nalijeme do vymazaného plechu o rozměru 33 x 23, dno formy vyložíme pergamenem.

  • 2

    Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Hotový korpus ihned vyklopíme na utěrku posypanou kakaem, sloupneme pergamen a necháme zcela vychladnout.

  • 3

    Mezitím si připravíme kávový máslový krém: kávu rozpustíme s vodou. Cukr vyšleháme se změklým máslem do pěny a postupně zašleháme kávu. Čtvrtinu krému dáme do sáčku s úzkým hvězdicovým nástavcem.

  • 4

    Náplň z krémového sýru: šlehačku ušleháme dotuha. Sýr smícháme se zbytkem cukru, přidáme nastrouhanou čokoládu a šlehačku. Necháme do použití v lednici.

  • 5

    Pilkovým nožem nakrájíme korpus napříč, na tři stejné díly. První díl dáme na plochý podnos a pomažeme ho polovinou sýrové náplně. Pokračujeme až skončíme posledním dílem korpusu. Po stranách a na povrchu pomažeme řezy máslovým krémem. Na horní plochu řezů nastříkáme rámeček a mřížkový vzor. Ihned podáváme nebo řezy uložíme do lednice.

Komentáře k receptu