Andělský dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 75 g Mandle
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr moučkový
  • 175 g Cukr moučkový
  • 385 ml Vaječný bílek slepičí
  • 2 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Káva instantní
  • 1 polévková lžíce Káva instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 156.2 mg
  • Vláknina 2155 mg
  • Vitamín A 2155 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky ušleháme s kávou a kyselinou vinnou na tuhý sníh, postupně vmícháme krupicový cukr a mouku smíchanou s moučkovým cukrem.

  • 2

    Těsto přelijeme do dortové formy s otvorem uprostřed o průměru 25 cm nebo do formy na bábovku o obsahu 3,5 l.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35-40 minut. Hotový dort dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout, potom vyklopíme na tác.

  • 4

    Připravíme kávovou polevu: kávu rozmícháme s horkou vodou, přidáme cukr a vše utřeme dohladka.

  • 5

    Polevou potřeme povrch dortu a posypeme sekanými opraženými mandlemi.

Komentáře k receptu