Ořechový koláč ze zázvorového těsta
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Ořechy lískové
 - 120 g Ořechy vlašské
 - 60 g Cukr krupice
 - 60 g Sirup cukerný
 - 175 g Sirup Golden
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 199.6 mg
 - Draslík 284.1 mg
 - Vláknina 8000.8 mg
 - Vitamín A 8000.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s cukrem, zázvorem, vejcem a máslem. Vytvoříme hladké těsto, které uhladíme na dno a stěny formy o průměru 25 cm.
 - 
                                2
Máslo rozpustíme v rendlíku a odstavíme. Metlou vmícháme do másla sirupy, vejce a cukr.
 - 
                                3
Půlky ořechů a celé lískové ořechy urovnáme v kruzích do koláče. Opatrně zalijeme ořechy směsí a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut. Hotový koláč necháme vychladnout.