Řezy s malinami a se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 76.6 mg
 - Vláknina 8720 mg
 - Vitamín A 8720 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto rozválíme na obdélník o velikosti 24 x 20 cm, nožem odkrojíme tenké proužky asi 5 mm na všech stranách obdélníku. To umožní maximální nafouknutí těsta. Nakrájíme na 6 stejných obdélníků. Přendáme na nevymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Asi 30 minut před podáváním si připravíme karamelovou omáčku: do hrnce dáme cukr a vodu, na středním plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vařit bez míchání, až směs dostane karamelovou barvu. Pánev odstavíme a postupně vmícháme smetanu, zahříváme na středním plameni, až je omáčka hladká, udržujeme teplé.
 - 
                                3
Smetanu vyšleháme se zbytkem cukru na pevnou šlehačku. Obdélníky z těsta rozkrojíme vodorovně a opatrně obě poloviny oddělíme. Spodní díl pokryjeme šlehačkou a ozdobíme malinami, opatrně zakryjeme vrchním dílem. Před podáváním nalijeme teplou omáčku na talíř a doprostřed umístíme řez. Ozdobíme malinami.