Zázvorová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 120 g Zázvor nakládaný
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 163.9 mg
  • Draslík 49.2 mg
  • Vláknina 187.5 mg
  • Vitamín A 187.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky ušleháme na tuhý sníh, přidáme cukr, utřené žloutky a tuhou šlehačku. Vložíme zázvor a nasekaný stonek zázvoru, naložený v sirupu.

  • 2

    Směs dáme do plastové nádoby, zakryjeme a dáme přes noc do mrazáku.

  • 3

    Servírujeme v dezertních miskách. Můžeme ozdobit zázvorovými sušenkami.

Komentáře k receptu